27 de febr. 2007

Ténen vaques! A per ells!



Em fa gràcia trobar-me amb depèn quines notícies per aquí internet, o tot esmorzant encara mig adormit. L'altre dia per la televisió van donar en qualitat de notícia "curioso-graciosa-important" que hi han països molt preocupats per les emissions de metà (CH4) a l'atmosfera, i fins aquí pot arribar a ser normal, però no dubtaríem en mig creure-nos-ho si no fós perqué resulta que aquestes emissions són produïdes pels pets de vaca, punt en el qual passem a un estat de consternació i cabreig generalitzat. Algú ens vol fer creure de veritat que ara la culpa de que es fonguin els glaciars, de que a París a l'estiu morin desenes de persones per culpa de l'excessiva calor, de que a Moscú les russes es passegin pel carrer en bikini la ténen les vaques? les sobreexplotades, mal alimentades, torturades i maltractades vaques?

Les fonts a les quals qualsevol persona normal pot accedir en la actualitat ens diuen que el principal causant de l'efecte hivernacle i del aproximat 80% de contaminació atmosfèrica és per excelència la crema de combustibles fòssils, com el petroli o el carbó, en favor de la indústria o d'altres activitats humanes que coneixem tant i tant bé. Al mateix temps, el conegut tractat de Kyoto contempla a més del metà (CH4) altres compostos igual o més contaminants que el mateix, com poden ser el diòxid de carboni (CO2), l'òxid nitrós (N2O) i els altres que ara estan tant de moda, els gasos industrials fluorats: els hidrofluorocarbons (HFC), perfluorocarbons (PFC) i l'hexafluorur de sofre (SF6).

Aprofitem també per recordar que països com Espanya, on el compromís amb el tractat entra en vigor al 2008, ha superat en un 30% les emissions
pactades fins la data, que països com els EUA (la primera xemeneia del món) es nega a firmar-lo i posa trabes en el correcte funcionament i compliment del mateix, i que països com la Xina, en ple creixement econòmic (amb tot el que això comporta) diguin que ells ténen el mateix dret a crèixer contaminant que els que ja ho han fet i espatllat el medi ambient.

Sincerament i encara que pugui semblar una conclusió un tant ridícula opino, crec que amb motius, que el que ens destruirà no seràn precisament els pets de vaca (ja podem anar a dormir tranquils...).

4 comentaris:

Anònim ha dit...

...ostres que fort...no ho havia sentit! El que no entenc és com a ningú no se li ha passat pel cap que si això fos cert a la India (on la vaca és l'animal sagrat i segons diuen pots trobar vaques fins i tot sota les pedres) ja haurien explotat fa temps... o serà que les vaques de la India no es tiren pets?
...però aquest estudi quina base cientifica te? algú l'avala??
pd: ...l'he trobat genial aquesta entrada Txus! =)

cows are FUN! ha dit...

Aixo!!!!!!!! Com poden ser capaços d'acusar a una pobra vaca!!! Cows with guns! We will fight for our freedom!!

Cristina ha dit...

jajajaj!!
txus ets un crak!
molt bo l'article de les vaques, molt ingenios i ben escrit.
Continua asi i llegaras lejos.

Pero... no asseguris q les vaques no causaran el caos al planeta... mai se sap..¬¬

Sort amb el blog!

cows are FUN! ha dit...

Ja t'ho deia jo Txus!! Estic d'acord amb la cris! mai se sap... (cows aren't fun... cows can can... )