26 de febr. 2007

No és or tot allò que llueix...


No se si és de les coses classificables com "cultureta" o algún dels seus horribles sinónims, però els egipcis es vessaven tant en els seus morts i en els rituals que aquests semblaven necessitar que a la llarga totes les joies i objectes de valor que feien dringar els vius no eren més que simples imitacions barates, fabricades il·legalment pels alquimistes d'aleshores, mentres que les de veritable valor esperaven els lladres de tombes o els nostres contemporanis, desitjosos de trobar-les per entaforar-les dintre de capsetes de vidre (Per sort a part d'això podem atribuïr-los altres grans i importants descobertes, com alguns dels primers detergents, gran varietat de perfums per la dèria de voler-ho conservar tot, ciments, faença, el papir o inclús els primers mètodes de dessalinització d'aigua).

Al mateix temps els "urbanites" ens volen fer estimar una suposada natura de conte de fades, uns móns paralels on viuen i conviuen bruixots, reis que escolten el seu poble i van a lluitar a grans croades, dracs i moltes altres raçes extranyes; pensen que ja no queden espais d'aquest tipus en la nostra realitat. No és cert. Per aquests paratges encara queden llocs on els insectes fan soroll per les nits, on et pots escalfar i assecar al costat d'una bona foguera de camp mentres sopes irremediablement carn cremada i sopa de sobre, on pots triar dormir a la intempèrie contant estrelles i buscant constelacions, on es poden fer mil activitats sense malmetre el paisatge i un llarg etcètera.

He nascut entre Blanes i Cadaqués i crec tenir la sort de saber on visc i de gaudir-ho i em dóna la sensació de que molta gent pot dir el mateix sense creure-s'ho.

6 comentaris:

Anònim ha dit...

Sincerament m ha agradat molt l'escrit i...bé com en txus ha explicat el motiu ni procedencia del nom del blog ho aure d fer jo!¬¬

Doncs bé la glandula pineal és, segons el nostre estimadissim Descartes, l'unic vincle que uneix el mon material i corporal del mon perfecte immaterial de les idees, de la ment i la rao, d'on el mon sensiorial intenta plasmar una imatge.

I això es el que intenta aquest blog, oi?

Patufet ha dit...

Ale xus anims amb el blog!!

Joan

Anònim ha dit...

...el meu 'exili' forçat a Vic i més tard (i encara actualment) a Barcelona em van fer reafirmar el fet de sentir, com tu, aquesta sort d'haver nascut entre Blanes i Cadaqués...
M'ha encantat el text! Sobretot del segon paràgraf al final. I m'ha encantat més encara la foto...nose si la vas fer tu...en tot cas, el moment que refelcteix la foto és un moment envejable 100%!!

cows are FUN! ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
cows are FUN! ha dit...

Quin escrit nano! Això és un blog com Déu mana!! N'hauré d'aprendre de tu... Txus rules!

Jo ja tinc el blog amb el primer post també :D Serà divertit veure què escriu cadascú...

Ens veiem!!
(tssst-->http://rascada-cerebral.blogspot.com)

Anònim ha dit...

txuskyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy!!!!!!!!!!! Jo també tink gana!!!!!!
Jeu aki Txuskyyy rapid!!!